Croitoria de cafea, un nou concept la Brașov

 

cafea cafea Croitoria de cafea, un nou concept la Brașov cafea15 800x579

O ceașcă de cafea aburindă. Un roman care se citește singur. Ploaia picură la geam. În colțul din dreapta al ferestrei se vede Tâmpa. Vârful muntelui e învăluit parcă în aburii cafelei. În vreme ce norii își fac de cap la altitudine, gustul aromat de cafea prospăt măcinată trezește în mine dulcea senzație a relaxării. În ,,Croitoria de cafea” oaspeții tânărului antreprenor Mugur Tureschi se bucură de un moment cu SINE. Pe tăblița de la intrare stă scris în fiecare zi un alt mesaj de bun venit. Astăzi: ,, Somewhere over the rainbow, (even) blue birds have a latte!”  

cafea Croitoria de cafea, un nou concept la Brașov cafea 600x600

 

cafea Croitoria de cafea, un nou concept la Brașov cafea00 600x600

http://totuldinpasiune.ro/hobby-business/romanii-pionieri-afaceri-peste-hotare/

Cafea cu suflet. Un loc ce are un magnetism aparte. Nu o spune doar Mugur, dar și cei care îi trec pragul în fiecare zi sau doar în vacanțe cum este cazul meu. ,,Vine lumea și stă și câte o oră.”  Cel mai căutat loc din cafenea e pervazul ferestrei ce dă în stradă.  În zilele însorite geamul dispare, iar pervazul devine șezlong pentru turiștii osteniți după ce au luat la pas Brașovul, loc de meditație pentru gânditorii aflați în pauza de țigară, spațiu propice pentru un brainstorming de weekend, cuibul unei întâlniri pline de romantism.  cafea Croitoria de cafea, un nou concept la Brașov cafea19 361x600

Iuliu Maniu 17, Brașov înseamnă pentru trecători: miros de cafea proaspăt prăjită, înghețată de casă și flori la fereastră. Povestea ,,Croitoriei de cafea” începe în 2015, când Mugur Tureschi, un tânăr ambițios – realizat deja pe plan profesional și familial – decide să se întoarcă în orașul natal și să-și urmeze pasiunea. Un roaster – cuptor de prăjit cafea – cumpărat de Mugur cu ani în urmă la un târg de vechituri și păstrat cu sfințenie în boxa de la bloc își găsește în sfârșit locul… într-un fost atelier de croitorie. Pânzele de păianjen au dispărut imediat din peisaj, întreaga locație a fost renovată de Mugur cu ajutorul apropiaților și decorată de o prietenă de familie. Mașina de cusut, găsită în vechiul atelier în timpul lucrărilor de reamenajare a fost adoptată ca logo pentru noua firmă, pentru ca peste numai doi ani să devină un brand.

,,Inspiraţi de iubirea pentru meşteşug, prezentă încă din 1935 în această prăvălie, am creat un concept aproape de dorinţele, capriciile simple ale celor care ne vizitează. Aici, pe rând, au fost încleiate rame de calitate, care au îmbrăcat frumoase amintiri şi, câţiva ani mai apoi, au fost create veşminte ce au încadrat cu bun gust imaginea braşovenilor. Spiritele Atelierului de Rame şi cel al Croitoriei de Damă ne-a inspirat să înfiinţăm Croitoria de cafea. Este locul în care savurezi specialităţi de cafea întotdeauna proaspăt prajită în Croitorie. Oferim o pauză delicioasă la pachet în orarul aglomerat de lucru ori plăcerea de a savura o cafea, proaspăt prăjită şi râşnită, în intimitatea casei fiecăruia.”

cafea Croitoria de cafea, un nou concept la Brașov cafea22 449x600

Cafea. De la savoare la profit

cafea Croitoria de cafea, un nou concept la Brașov cafea23 460x600

Mugur a fost mult timp propriul angajat. El se ocupa de prăjirea și râșnirea cafelei, își întâmpina clienții cu flori și fursecuri proaspăt scoase din cuptor de soția sa. Cu o investiție inițială de 10 mii de euro, care pe parcurs s-a dublat, Mugur a reușit să dea viață unei idei, unei pasiuni pentru tot ceea ce înseamnă arta cafelei. Cum însă orice afacere se ține cu bani de la bancă, de la rude și de la prieteni, bugetul pentru promovare a fost întotdeauna redus. Un motiv în plus ca Mugur să-și scoată la înaintare nu doar experiența acumulată de-a lungul vremii într-o multinațională, ci și creativitatea.

Această imagine a devenit virală după ce trecătorii, invitați să ia o floare pentru a o dărui femeilor iubite, au postat-o pe rețelele sociale.

,, Doamnele primeau din partea cafenelei o floare, care să le însenineze ziua și să le readucă zâmbetul pe buze, în vreme ce domnii erau îndemnați să-și prețuiască partenerele și să le arate acest lucru oferindu-le o floare.“

cafea Croitoria de cafea, un nou concept la Brașov cafea13 400x600

A fost un gest sincer, care a prins însă la public, iar like-urile adunate pe pagina de facebook au început să curgă. Iubitorii cafelei preparate în croitorie sunt de altfel obișnuiți cu postările motivaționale și pozele care îți ridică inevitabil colțurile gurii. Vă mai amintiți fotografiile artistului rus care își prezenta iubita ținându-l de mână în unele dintre cele mai frumoase locuri din lume? Mugur ne prezită în fiecare dimineață ceașca de cafea și peisajul din fața cafenelei. Indiferent de anotimp, savoarea e aceeași. Uneori, cafeaua pregătită în croitorie devine și ea turist și pleacă la plimbare prin Brașov: în Piața Sfatului, la teatru sau în vizită la Biserica Neagră.

După nici doi ani de la lansare, Croitoria de cafea a deschis o nouă locație lângă Biserica Neagră.

,,Se numește NOLA, clopot în limba latină, pentru că aici se aud foarte clar bătăile clopotului de la Biserica Neagră. Spațiul este mai mic, dar la fel de primitor. Concepul este altul, mai simplist mai modern”, mărturisește Mugur.

Deschiderea noului spațiu se ridică la aproximativ la 14.000 de euro. Mugur a reinvestit de altfel tot profitul obținut din Croitoria de Cafea. Numai în 2016, cifra de afaceri a cafenelei a fost de 50.000 de euro. Dacă la început, Mugur vindea 10 kilograme de cafea râșnită pe lună, astăzi vine chiar și 150 de kilograme.

cafea Croitoria de cafea, un nou concept la Brașov cafea8 480x600

cafea Croitoria de cafea, un nou concept la Brașov cafea 33 600x600

cafea Croitoria de cafea, un nou concept la Brașov cafea18 800x592

sursa foto: facebook

https://www.facebook.com/NOLAcoffeeshop/?fref=ts

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.