Bunica Tamara, un an nou în casă nouă

bunica tamara bunica tamara Bunica Tamara, un an nou în casă nouă bunica tamara 5 800x533

Cine nu are bătrâni să-și cumpere! E o veche vorbă românească pe care băieții de la Free Bikers Hunedoara, o gașcă inimoasă de motocicliști, o pun în practică de cel puțin 13 ani. Anul acesta au pus mână de la mână și au mutat o bătrână în casă nouă. Bunica Tamara are 88 de ani și trăiește de o viață în Săcămaș, județul Hunedoara. Bătrâna a rămas singură după ce soțul s-a prăpădit, iar unicul fiu a plecat la muncă în străinătate și nu s-a mai întors.

bunica tamara Bunica Tamara, un an nou în casă nouă bunica tamara 0 450x600,,O vecină ne spune că fiul mătuștii Tamara ar fi murit în Portugalia și nu a avut nimeni bani să-l repatrieze. Normal, bunica de unde să fi avut bani. Înainte să plece fiul a făcut o fundație pentru două camere. Ideea era să strângă niște bani să termine construcția. Nu s-a mai întâmplat așa. Între timp a murit și soțul bătrânei. Acum, din cauza defrișărilor, în momentul în care a plouat a venit viitură și a săpat sub casă. I-a spart peretele de la beci și i-a căzut podeaua. Efectiv în mijlocul camerei s-a demolat totul. Avea o sobă spartă. Făcea focul și jarul curgea jos. Noi când am văzut, ne era frică să nu ia foc. Dormea pe un pat de fier cu niște scânduri puse dedesubt și niște perini peste care a pus o plapumă. Condițiile în care trăia erau inimaginabile pentru secolul în care trăim. Când toți ne legăm la internet ea n-avea nici curent în casă. Stătea seara cu o lumânare. Ce să mai vorbim de apă. Nu i-a mai curățat nimeni fântâna. Aducea apă de la o vecină.”

bunica tamara Bunica Tamara, un an nou în casă nouă bunica tamara 1 800x600

 

Bunica Tamara, colindată de motocicliști

Silvia Olari, un antreprenor de succes întors de câțiva ani în țară după ce a deschis un magazin cu produse tradiționale românești la Bruxelles, s-a alăturat proiectului Ajută Satul în urmă cu 3 ani. De atunci merge pe cărări de munte alături de motocicliștii de la Free Bikers și încearcă să-și ajute semenii, aflați în impas, atât cât poate.

,,De trei ani mă duc și eu cu ei. Eu am bicicletă, n-am motocicletă, dar sunt extrem de bucuroasă că m-au primit în grup. În fiecare an găsim câte un caz umanitar. Așa s-a întâmplat și în cazul bunicii Tamara. E trist însă că atât de multă lume a dat like pe facebook, dar nimeni nu a venit acolo să dea o mână de ajutor. Într-o singură sâmbătă au fost la vreo 20 de oameni, rest maxim 6-7 oameni au mers zilnic să ajute la terminarea construcției. Este un domn Ghiță Furca, motociclist din Hațeg , care are firmă de construcții și care în fiecare zi a venit cu unul sau doi muncitori din firma lui, benevol. Au venit în fiecare zi cu mașina, cu generator, cu toate uneltele necesare. N-a lipsit nicio zi de când am început acțiunea. Mai sunt doi băieți din Deva care și ei au fost permanent acolo, dar toți fac parte din același grup, n-a venit nimeni din afara cu excepția câtorva vecini.

bunica tamara Bunica Tamara, un an nou în casă nouă bunica tamara 9 800x533

bunica tamara Bunica Tamara, un an nou în casă nouă bunica tamara 4 800x533

bunica tamara Bunica Tamara, un an nou în casă nouă bunica tamara 10 800x533

https://totuldinpasiune.ro/hobby-business/romanii-pionieri-afaceri-peste-hotare/

În ciuda dificultăților, bunica Tamara s-a mutat în casă nouă în ajun de Crăciun. Iar surpizele nu s-au oprit aici. În pragul noii locuințe au venit şi primii colindători: chiar motocicliştii care i-au ridicat casa.

,,Fiecare a adus ce a avut. Eu am adus un dulap de la mama mea. Flavia Marcu ne-a donat un pat de o persoană cu o saltea și o pilotă. Am mai adus de pe acasă câteva oale, o perdea, o măsuță. Fiecare a ajutat cum a putut. Cel mai dificil a fost cu materialele de construcți, în special cu lemnul pentru acoperiș care a fost foarte scump. În rest ne-am descurcat. Cineva a donat două plăci de rigips, altcineva doi saci de ciment, dar lemnul a trebuit să-l cumpărăm.

bunica tamara Bunica Tamara, un an nou în casă nouă bunica tamara 11 800x533

bunica tamara Bunica Tamara, un an nou în casă nouă bunica tamara 3 800x533

bunica tamara Bunica Tamara, un an nou în casă nouă bunica tamara 6 800x533

Cei care vor să sprijine Asociația Free Bikers și inițiativele lor de voluntariat pot face donații în : Deva – Marius Achim 0728290701 , Hateg – Ghiță Furca 0767779489 , Simeria – Adi Bogdan 0763926884 , Brad – Hajdu Marius 0740903154 , sau donații direct în contul Asociației Club Sportiv Free Bikers Hunedoara, cu specificația ,,pentru bunica Tamara” CIF : 25667515 , Nr. Inregistrat la Judecătoria HD: 13 / 2009 , Contul deschis la BCR Hunedoara : RO79RNCB0162110067220001. Contul de PAY-PALL este legat la adresa de mail : achimoto_ro@yahoo.com !

https://www.facebook.com/events/1994388577496416/

Sursa foto: facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.