Cum să faci bani din pasiunea ta

nicoleta-0 pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoleta 0 800x533

Nicoleta creează personaje de poveste, dar nu lucrează în industria filmului animat. Scrie scenarii, dar nu e regizor. Joacă în propriile producții, dar nu este actriță. Se ocupă de promovare, dar nu e impresar. Nicoleta Ionescu este un caricaturist cu pasiune pentru povești, fotografie și modeling.   

,,Am desenat de când eram mică. Desenam și ascultam povești la pick-up. Când eram prin clasa a VII-a am câștigat primii bani din pasiunea asta. Am trimis o ilustrație la revista ,,Țușca rățușca” și m-au plătit. Peste ani am ajuns să ilustrez cărți de povești. Mi-a plăcut ideea să fac grafică de carte. Îmi place zona asta de fantasy.”

nicoleta9 pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoleta9 800x533

Ultimele personaje create de Nicoleta Ionescu au ajuns pe coperta unei cărți publicate în Indonezia. După ce a văzut desenul pe o agenție de stock, autorul a decis să-și spună povestea de dragoste cu ajutorul ilustrațiilor create de româncă. Caricaturile cu cei doi candidați la alegerile din Statele Unite au făcut însă furori pe internet. Desenele Nicoletei sunt apreciate nu doar de amatori. Această caricatură, spre exemplu, a obținut locul doi la festivalul de profil din Portugalia.

nicoleta-10 pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoleta 10 423x600

Sara Sampaio, locul 2 Portocartoon 2016, Portugalia

nicoleta pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoleta 800x564

Caricatură selectată în albumul Grafikatur, Germania 2016

nicoleta-5 pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoleta 5 800x422

Nicoleta cochetează cu arta în mai multe feluri? de la caricaturi, ilustrație de carte, la modeling și fotografie. Licențiată în Arte, dar și în Relații Publice și Publicitate, Nicoleta a știut cum să facă din numele său un brand.

https://totuldinpasiune.ro/hobby-business/flori-hartie-cum-faci-din-arta-origami-afacere/

Din pasiune pentru artă

nicoleta-1 pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoleta 1 480x600

După ce a lucrat la o revistă pentru tineri, ca redactor și ilustrator, Nicoleta s-a angajat într-o agenție de publicitate. A venit însă criza, iar lucrurile au început să devină incerte. A fost momentul în care Nicoleta împreună cu soțul său Alexandru au decis să lucreze pe cont propriu.

,,Noi facem imagini comerciale pe care le urcăm pe agenții și de acolo le cumpără clienți din toată lumea care au abonament. Provocarea este să facem poze care s-ar vinde oriunde pe planetă, în orice cultură, atât de generice, de generoase în interpretări, încât să se plieze pe mai multe subiecte.”

Siteurile de stock pot fi văzute ca o piață de fotografii. Prețul unei poze începe de la un dolar și poate atinge sume mult mai mari în funcție de dimensiuni, de format sau de tipul de licențiere.

Concret, dacă vreți să scrieți un articol despre relații aveți nevoie de o fotografie cu un cuplu. Cei care nu vor sau nu-și permit să angajeze un fotograf pentru a le furniza imagini preferă să le cumpere de pe internet, deoarece oferta este mult mai mare, iar costurile sunt mult mai scăzute. Cele mai multe fotografii sunt achiziționate însă în scop comercial, nu editorial.

,,Așa a început totul. Un prieten a vrut să ne cumpere niște fotografii pe care le făcusem în vacanță, să le folosească într-o campanie publicitară. Atunci ne-am gândit că putem să punem și fotografii, nu doar ilustrații pe siteurilor de stock. Eu făceam de ceva timp ilustrații pe care le vindeam clienților prin intermediul agențiilor, dar interesul prietenului nostru pentru pozele de vacanță ne-a dat de gândit și ne-am apucat de treabă. Noi ne alegem singuri temele, noi ne pregătim recuzita. El este fotograful, eu sunt editorul creativ și modelul.”

nicoleta-6 pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoleta 6 400x600Nici când vine vorba de fotografie Nicoleta nu renunță la stilul fantasy. Ea se gândește la personajul pe care ar trebuie să-l interpreteze, la scenariu, la vestimentație.

La noi merg fețele haioase, surprinse, gânditoare. În două minute schimb 100 de fețe. Eu mă gândesc cu mintea cumpărătorului: Ce caută? La ce ar putea să folosească?

Alexandru se ocupă de decor, are grijă la lumini și caută întotdeauna cadrul perfect.

ALEXANDRU: ,,Sceptrul și coroana de la Evil Queen le-am făcut eu. Am luat cablu neagru și cu patentul am făcut floricele, le-am lipit între ele. Mi-a luat vreo două zile, dar fiind în vacanță la bunica am avut timp să mai meșterim și lucruri din astea în tihnă. Am mers cu mașina de fum în grădină să facem poze. Acolo era decorul mai natural, mai sălbatic.”

NICOLETA: ,,Suntem spontani. Dacă ne vine o idee pe moment, trebuie să o punem în practică. Am fost o dată să mâncăm o pizza la țară și am văzut o motocicletă veche și am zis că merge de poze. Și țac-pac! Pune lumini! Noroc că eram îmbrăcată adecvat. Aveam o geacă de piele.”

nicoletaa pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoletaa 800x533

O dată urcate pe site-ul agenției pozele pot fi cumpărate de mai mulți clienți. Vara trecută Nicoleta și-a admirat una dintre fotografii la mall. Imaginea era folosită în cadrul unei campanii pentru reduceri.

nicoleta-13 pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoleta 13 386x600

Nu știi însă niciodată cine îți poate cumpăra fotografiile.

,,Cea mai amuzantă poveste e cu un prieten caricaturist din America de Sud care mergea să-și cumpere acuarele și pe drum vede pe jos un ziar cu mine. Îl ia frumos, îl scutură, îl pozează și mi-l trimite. Mi s-a părut tare haios. Îmi zice: Cum să mă trezesc cu tine pe stradă în Columbia?” Povestește Nicoleta cu pasiune.

nicoleta-14 pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoleta 14 800x568

nicoleta-3 pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoleta 3 800x573

nicoleta-2 pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoleta 2 426x600

nicoleta-4 pasiune Cum să faci bani din pasiunea ta nicoleta 4 443x600

Foto: Alexandru Ifrim

https://www.facebook.com/the.nicoleta.ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.