Cutia cu surprize a Simonei

lion-box-2 Cutia cu surprize a Simonei lion box 2 800x600

Vă mai amintiți iernile geroase cu flori la ferestre, zăpadă din belșug și după-amiezi la săniuș? Astăzi admirăm iarna din fața calculatorului, aflăm când ninge de pe facebook sau punem poze din vacanțe exotice în prag de Crăciun.  Și totuși sufletul nostru vibrează atunci când mintea, inspirată de un sunet, o mireasmă sau o imagine, scotocește prin sertarele cu amintiri, iar clipe de mult uitate ți se derulează în față ca un film la manivelă.

Trag cu greu săniuța până în vârful dealului. Nasul mi-a înghețat, mănușa are țurțuri. Vreau să mă mai dau o dată și încă o dată. Acum facem trenulețul. Mihai vrea să fie locomovita. Eu sunt primul vagon. În total suntem șapte. În buza dealului trenul deraiază. Nu e nimeni rănit. Cu toții suntem pregătiți pentru următoarea cursă.

dollme Cutia cu surprize a Simonei dollme 800x533

Ea este DOLLME, figurina care mi-a adus aminte de vacanțele copilăriei petrecute la săniuș. DOLLME este creația Simonei Pop, o tânără din Cluj-Napoca pasionată de modelaj.

Tot timpul m-a atras arta, dar mi-am negat chemarea timp de 20 de ani. Când eram mică îmi plăcea să desenez personaje din filmele de animație, apoi am început să pictez, mama însă nu a vrut sa mă dea la Arte, pe principiul că  acolo nu se face carte. Am terminat Facultatea de Jurnalism. M-am angajat însă în vânzări. Am lucrat 9 ani în piața farmaceutică. În urmă cu aproximativ trei ani am descoperit fimo, pasta aceea polimerică, și am început să modelez. Prima dată am făcut o pereche de cercei, niște trandafirași, pentru o prietenă.

lionbox Cutia cu surprize a Simonei lionbox 800x533

noel Cutia cu surprize a Simonei noel 800x533

Doi ani mai târziu, pasiunea care o ajuta să se relaxeze după fiecare zi de muncă s-a transformat într-un business de succes. Totul a fost posibil cu doar puțin curaj.

În septembrie anul trecut am decis că locul meu nu mai este în piața pharma și am demisionat. Mi-am luat inima în dinți, am cumpărat fimo și am început să modelez. Eu sunt așa o fire veselă și cred că mă inspiră orice. Mi-a plăcut filmul cu minioni și m-am gândit cum ar fi să trăim toți într-o astfel de lume? Cum aș arăta eu ca minion, soțul meu sau prietenele mele? Și am început să fac minioni personalizați, apoi i-am promovat pe facebook. Denumirea de Lionbox am ales-o acum vreo 2 ani. Știam că la un moment dat voi avea un business al meu, o cutie în care nu știam ce o să pun. Am aflat însă anul trecut pe vremea asta. 

Figurine pline de viață, emoție și culoare. Simona face doar obiecte personalizate, astfel fiecare personaj nou creat preia o dată cu înfățișarea și ceva din trasăturile și caracterul clientului, iar oamenii sunt încântați să se redescopere în miniatură.lionbox4 Cutia cu surprize a Simonei lionbox4 600x600

De curând am participat la un festival handmade. Am fost așa de impresionată și emoționată. O doamnă medic din Mureș a venit special la Cluj-Napoca să mă vadă, să vorbim, să cumpere păpușelele mele. Nici acum când mă uit la ele nu-mi vine să cred că le-am făcut eu. Un alt client din Oradea mi-a cerut o broșă cu Micul Prinț, altcineva m-a inspirat să creez un peisaj feeric. Îmi doresc să fiu mereu imprevizibilă. Pe piața asta e concurență foarte mare și am observat că se copiază foarte repede. Eu cred însă în inspirație și de aceea fac totul personalizat. Ideile îmi vin pe parcurs, chiar nu știu de unde! Poate din plăcerea de a modela… Îmi este foarte drag ce fac! Nu mă văd făcând altceva. Pe viitor îmi doresc să fiu imprevizibilă, să pot să creez lucruri noi pentru clienții mei. 

dollme3 Cutia cu surprize a Simonei dollme3 800x533

pandantiv-vintage-winged-fairytale Cutia cu surprize a Simonei pandantiv vintage winged fairytale 800x600

lionbox7 Cutia cu surprize a Simonei lionbox7 800x534

Simona are însă parte de provocări în fiecare zi. De la momentul în care a decis să se dedice propriei afaceri, cu un buget de numai 300 de lei, până la cererile inedite pe care le primește astăzi din partea sutelor de clienți.

O prietenă bună, stabilită la Londra, a avut nuntă în iulie. Căuta de câteva luni ceva deosebit de pus în păr, dar nu găsea nimic pe placul ei. Voia ceva simplu, elegant, ușor de purtat. I-am făcut un pieptăn, care a avut mega succes. Nunta a fost în țară. A mers la un coafor de aici din oraș și toată lumea o întreba de unde și-a cumpărat accesoriul de pus în păr, crezând bineînțeles că e de la Londra…Am înțeles atunci că zona asta poate fi exploatată. Primesc zeci de comenzi pe sezon. E foarte greu pentru că lucrez singură și totul este personalizat.  

mireasa Cutia cu surprize a Simonei mireasa 800x533

Cu toate acestea, Simona își găsește timp și pentru alții. Mai multe figurine marca Lionbox au fost donate înainte de sărbători ,,Asociației pentru că nouă ne pasă”. Cu banii strânși din vânzarea produselor diverșilor artiști, fundația a cumpărat hăinuțe și alimente pentru cadourile de Moș Crăciun a peste 500 de copii nevoiași sau aflați în centre de plasament.  Este tare plăcut să știi că îi poți crea unui copil amintiri plăcute!

lion2 Cutia cu surprize a Simonei lion2 800x600

 

lion6 Cutia cu surprize a Simonei lion6 800x534

dollme1 Cutia cu surprize a Simonei dollme1

brosa-floarea-craciunului Cutia cu surprize a Simonei brosa Floarea Craciunului 800x534

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.