Flori de hârtie. Cum să faci din arta origami o afacere

flori de hârtie Flori de hârtie. Cum să faci din arta origami o afacere flori de hartie 2 800x535

Flori de hârtie. Trandafiri, crizanteme, lalele. Da, lalele! În banca de la geam găseam în fiecare primăvară, înainte de ziua mea, o lalea de hârtie meșterită ad-hoc dintr-o coală de A4. Expeditor incognito, fără amprente. Doar avioanele de hârtie care zburau prin clasă în timpul orei de desen erau semnate, spre hazul colegilor. Asta pentru că nu aterizau întotdeauna la punct fix, pilotul fiind tânăr și fără experiență.

flori de hârtie Flori de hârtie. Cum să faci din arta origami o afacere flori de hartie 11 800x531

Astăzi, origami nu mai este o artă secretă. Oricine poate găsi pe internet mii de tutoriale. Să faci din arta plierii hârtiei colorate o afacere este totuși neobișnuit. Diana Alexandroaia din Brașov creează de mai bine de un an flori de hârtie pentru nunți și evenimente corporate.

Este ceva ieșit din tipare. Mulți sunt reticenți la schimbare, nu-și pot imagina nunta perfectă fără flori naturale, care sunt foarte frumoase, dar în timp se deteriorează. Mulți sunt impresionați de ceea ce facem, dar se tem de gura lumii, ce o să comenteze unii sau alții dintre nuntași. Am fost o perioadă fotograf de nunți. Am asistat nu de puține ori la momente mai puțin plăcute când, la aruncatul buchetului, florile se dezmembrau. Cred că așa mi-a venit ideea să concep un buchet de mireasă din flori de hârtie. Este vorba mai precis de carton colorat, de diverse grosimi, cu diferite texturi.

flori de hârtie Flori de hârtie. Cum să faci din arta origami o afacere flori de harie 800x481

Diana este manager de echipă în cadrul unei companie de marketing research. Activitatea profesională a ajutat-o foarte mult în dorința de a explora un domeniu nou de activitate, nu doar pe parte de research, ci și când vine vorba de inspirație creativă.

Am avut o ședință la job, șefa mea avea o cămașă foarte faină, cu o anumită combinație de culori. Mi-am notat imediat culorile, pentru că voiam să le pun într-un aranjament. În momentul în care ai focus pe ceva ce vrei să dezvolți orice din jur poate să-și devină inspirație. Cele mai multe idei îmi vin însă din dorințele oamenilor.

flori de hârtie Flori de hârtie. Cum să faci din arta origami o afacere flori de hartie 10 800x527

Energică, deschisă la provocări și foarte ambițioasă. Așa o descriu pe Diana nu doar prietenii, familia și cunoscuții, ci și clienții.

Am investit timp și atenție în orice lucru pe care l-am făcut. Dacă vrei să te plângi, poți, pentru orice. Dacă vrei să faci ceva faci niște compromisuri, niște sacrificii la un moment dat. Dacă totul se rezumă la a merge la job, nu vei ieși niciodată din zona de confort și vei ajunge să faci același lucru și în următorii ani. În momentul în care faci ceea ce îți place, ceeea ce te inspiră la nivel de pasiune și ai un job pe lângă, nu privești asta la nivel de business, te bucuri că poți oferi un cadou, că poți face pe cineva să zâmbească. În momentul în care vezi că ceea ce faci tu atrage, abia atunci te gândești că ai putea să faci mai mult, să dezvolți. Pe mine m-au atras dintotdeauna lucrurile handmade. Din aprape în aproape m-am oprit la flori pentru că mi se par cele mai potrivite pentru ce vreau eu să exprim, ce mă definește, ce mă împlinește.

flori de hârtie Flori de hârtie. Cum să faci din arta origami o afacere flori de hartie 12 800x531

Cu fiecare livrare, Diana oferă bucurie și zâmbete. Are comenzi atât în țară, cât și în străinătate. Câțiva români din Anglia, Franța și Irlanda i-au cerut ajurorul.  Cu sprijinul familiei și apropiaților a reușit să-și extindă pasiunea la nivel de business. Are în prezent mai mulți colaboratori care o ajută cu florile de bază. De partea de creație și promovare se ocupă personal. Pe viitor, Diana are în plan o serie de colaborări cu câteva firme de organizat evenimente.

flori de hârtie Flori de hârtie. Cum să faci din arta origami o afacere flori de hartie 14 800x532

flori de hârtie Flori de hârtie. Cum să faci din arta origami o afacere flori de hartie1 800x533

flori de hârtie Flori de hârtie. Cum să faci din arta origami o afacere flori de hartie 800x531

1 comentariu on “Flori de hârtie. Cum să faci din arta origami o afacere”

  • Gabi
    10 septembrie 2018 12:22

    Arata minunat! Arta din hartie. Multa munca si rabdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.