Mindset de antreprenor -Fake it till you make it

Imitând încrederea, competența și o mentalitate optimistă, oricine poate aduce în realitatea personală exact calitățile la care aspiră, rezultatele pe care le caută. Mit sau realitate?

Mulți ar spune că acesta este exact genul de atitudine care caracterizează un antreprenor de succes. Simți că vei reuși deși nu ai nici cea mai vagă idee cum se va întâmpla asta. Știi unde vrei să ajungi și te lași condus de intuiție, de dorința de a progresa. În timp ce cauți drumul potrivit, trebuie să-ți mențineții acțiunile și atitudinile care vor produce acel nivel de succes. Cum arăți ca un antreprenor de succes, chiar dacă nu ai ajuns încă? Iată câteva principii verificate și aplicate cu succes de unii dintre cei mai cunoscuți antreprenori.

1. Setează-ți mintea pentru succes

Psihologii au recunoscut de mult corelația dintre minte și corp. Când te simți entuziast, încrezător acționezi într-un mod cu totul diferit decât atunci când ești dezamăgit, lipsit de orice chef. Reversul este adevărat. Zâmbetul, spre exemplu, nu este doar un răspuns la un sentiment fericit. Faptul de a zâmbi te poate face să te simți fericit. Fake it till you make it e similar cu ,,Păcălește-ți mintea!” Dacă acționezi într-un anumit mod, sentimentele, emoțiile, nivelurile de încredere și atitudinea generală vor gravita în acea direcție. Rezultatul? În cele din urmă, reușești. Concluzia? Acționează încrezător, indiferent de situație!

2. Cere ajutor

Cu toții avem nevoie de ajutor ca să ne facem bine treaba. Fie că este vorba despre informații, abilități sau cunoștințe avansate, o mână de ajutor în plus e binevenită, ca să obții lucrurile de care ai nevoie, să reușești să-ți faci treaba eficient. Noi ca popor nu prea știm să cerem ajutor. De rușine, de frica judecății, pentru că așa am fost învățați.

Oamenii deștepți știu însă cât de inteligenți nu sunt. Tot ei sunt deseori cei care cer ajutor.

3.  Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești! 

Antreprenorii cunosc valoarea timpului. Ei înțeleg că „petrecerea timpului” este echivalentul cheltuirii banilor, cu excepția faptului că banii sunt o resursă regenerabilă, în vreme ce timpul nu. Din acest motiv, ar trebui să petreci timp cu oameni care te fac să fii mai bun. Nu ar trebui să îți petreci timpul liber în locurile în care ești cel mai inteligent din cameră. Ar trebui să-ți petreci timpul în locuri în care ești șlefuit, cultivat și promovat. Oamenii de succes își petrec timpul în jurul altor oameni de succes. Când vine vorba de a-ți investi timpul, ia decizii inteligente.

5. Haina îl face uneori pe om

Îți place sau nu, oamenii te judecă în funcție de modul în care ești îmbrăcat. Modul în care arăți îți declară nonverbal apartenența într-o categorie socială sau alta, îți evidențiază calitățile: încredere, profesionalism, determinare. Să crezi însă că un costum și un ceas în care ai investit mii de euro te fac un bun antreprenor este o himeră. Nu hainele scumpe te pun în valoare, ci mai ales hainele potrivite. Printre antreprenori umblă însă vorba că trebuie să arăți că aparții grupului, dar șă arăți puțin mai bine decât grupul.

6. Asumă-ți riscuri cu încredere. Îți vine bine.

antreprenor Mindset de antreprenor -Fake it till you make it 28f475963a1770a4a5483b23144e95ee

Antreprenorii buni își asumă riscuri bine gândite. Începe cu riscuri mai mici, care nu au un dezavantaj mare. În cele din urmă, vei afla cum să calculezi cât de riscantă poate fi o decizie și de acolo poți crește încet cantitatea de risc pe care ți-o asumați.

7. Scrie-ți propria biografie online

Dacă cineva vrea să afle mai multe despre tine, primul lucru pe care îl va face va fi să îți scrie numele pe google. Profilele deschise pe rețelele sociale sunt la fel de importante ca site-ul afacerii tale, dacă nu mai importante pentru că vorbesc despre tine ca persoană, reputație – imagine. Aceasta este autobiografia ta și îți afectează viitorul. Acordați-i timpul și atenția pe care o merită.

Surse: www.entrepreneur.com, www.screwtheninetofive.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.