Vacanțe de vis

vacante-12  Vacanțe de vis vacante 12

Ai visat vreodată la o vacanță în Hawaii? Ți-ai dorit să vizitezi Turnul din Londra sau pe cel din Pisa? Ori poate să ajungi la Veneția… Vrei un weekend liniștit în care să te relaxezi la spa sau un sfârșit de săptămână la sky în Austria? Mulți dintre noi nici n-au îndrăznit să viseze la astfel de vacanțe, alții au trecut poate pe lângă obiective turistice impresionante fără să aibă posibilitatea sau timpul să le viziteze. Același lucru i s-a întâmplat și Corinei Pleșa, o profesoară de limba română pasionată de poezie.

vacante-10  Vacanțe de vis vacante 10

Sunt un om de litere, îmi place să scriu, în special poezie. Mai mult decât orice îmi place să călătoresc. Pentru mine a călători nu înseamnă cazare de lux în regim all-inclusive. Îmi place să descopăr oameni și locuri, să trăiesc noi experiențe.

Cui nu i-ar plăcea? Două piedici ne apar însă instantaneu în minte: nu avem timp și nici bani.

Muncim mult, cu pasiune de multe ori în locurile pe care le alegem, dar uităm să mai trăim. Și a trăi nu înseamnă să stai 10 ore la muncă. A trăi înseamnă să faci ce vrei, când vrei. E păcat să muncești doar pentru a supraviețui.

vacante-7  Vacanțe de vis vacante 7

După trei ani petrecuți la catedră, Corina Pleșa a lucrat ca specialist în comunicare. În urmă cu un an și jumătate Corina a renunțat la postul de consilier într-un cabinet ministerial pentru că și-a găsit job-ul perfect: călătorește și povestește altora experiențele din vacanță.

vacante-9  Vacanțe de vis vacante 9 450x600

A venit la mine un prieten cu un proiect nou, de vacanțe. Am fost încântată de idee. Oricum călătoream de două trei ori pe an. Proiectul acesta nu este doar un proiect de vacanțe este o comunitate, iar acest lucru mi-a plăcut din start: să pot socializa și cunoaște oameni noi. Mi s-a potrivit mănușă. Este un club privat de călătorii cu circuit închis din care fac parte oameni atent selecționați, nu doar din România, ci din întreaga lume.

Astfel, pasiunea pentru călătorii s-a transformat peste noapte într-un parteneriat de business.

M-au cucerit vacanțele tematice: culinare, de promovare a artiștilor, a culturii, a dansului. Am fost de curând la Berlin. A fost o experiență fantastică. Ce m-a marcat pe mine foarte tare este că au închiriat un teatru pentru noi și am aflat povestea Berlinului prin artă, mai exact prin desene în nisip. De fiecare dată spun că ultima vacanța a fost cea mai frumoasă, dar experiența trăită pe circuitul de Formula 1 de la Abu Dhabi a fost de vis. Am avut bilete la tribuna VIP. Am putut chiar cunoaște personal o parte dintre piloți.

În timp ce își prezintă jurnalul de vacanță, Corina debordează de energie. Este întotdeauna cu zâmbetul pe buze, gata mereu de o nouă aventură. Ce poate fi mai plăcut decât să fii călător profesionist?

vacante-8  Vacanțe de vis vacante 8

 

vacante-2  Vacanțe de vis vacante 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.